ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC) ile kripto para borsası Coinbase arasındaki sular durulmuyor. Coinbase bu kez SEC’e merkeziyetsiz borsalar (DEX) hakkında bir mektup göndererek fikirlerini sundu.

Coinbase borsası SEC’e gönderdiği 13 Haziran tarihli mektupta DEX’lerin standart menkul kıymetler borsaları gibi düzenlenemeyeceğini beyan ederek düzenleyicinin DEX’lerin merkezi borsalar gibi düzenlenmesi tavsiyesine karşı çıktı.

Şirketin Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal yaptığı açıklamada, Uniswap gibi merkeziyetsiz borsaların ulusal bir menkul kıymetler borsasıyla aynı şekilde kaydolmasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Grewal, “Bu teklif, süreç ve içerik açısından ilerleyemeyecek kadar kusurlu. SEC, kripto yargı yetkisi hakkında desteklenmeyen varsayımları önerilen kurallara dahil ederek Kongre eylemini yönetmeye çalışıyor.” dedi.

Coinbase’den SEC’e Kripto Çıkışı

Coinbase’in SEC’e ilettiği 8 sayfalık mektupta bir ajansın belirli bir sektörü düzenleme yetkisinin “açık bir Kongre izni olmadan, bu sektörü yasaklama yetkisini içermediğini” savundu.

SEC’e gönderilen metinde “Merkeziyetsiz sistemler söz konusu ve uyumdan sorumlu olabilecek tek bir kuruluş yok. DEX’lere uygulanması önerilen kural, tam anlamıyla imkansız bir gereklilik olacaktır.” denildi.

Grewel ayrıca komisyonun gerçek bir ekonomik analiz yapmakta sınıfta kaldığını belirtti.

SEC, ilk olarak Coinbase’in kripto düzenleyici çerçevesini netleştirmesi talebine yanıt olarak kripto para borsasına bir Wells Bildirimi göndermiş ve staking programı sebebiyle yasal sürecin başlayabileceğini ifade etmişti.

6 Haziran’da ise SEC, Coinbase’i kayıtsız menkul kıymetler satışı gerekçesiyle dava etmişti.

SEC, Coinbase’in Talebi İçin Ek Süre İstedi

Diğer taraftan SEC’in kayıtsız bir menkul kıymetler borsası, aracı kurum ve takas ajansı olarak faliyet göstermekle suçladığı Coinbase’in düzenleyici kuruma gönderdiği kripto düzenleyici netliği talebine yanıt geldi.

“Bu dilekçeyle ilgili olarak hangi işlemin tamamen veya kısmen gerçekleştirileceğine karar vermediğini” söyleyen SEC, Coinbase’in yetki belgesi talebinin “hiçbir değeri olmadığını” iddia ederek 4 ay ek süre istedi.

Coinbase’in dilekçesinin reddedilmesi gerektiğini söyleyen SEC yetkilileri, “önümüzdeki 120 gün içinde” dilekçe hakkında bir tavsiyede bulunabileceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.