İnternette güvenli bir gezinti için günümüzün olmazsa olmaz programlarından VPN’ler, bağlantınızı şifreleyerek sizlere güvenli bir hizmet sunarlar. Özellikle açık ağlara bağlandığınızda oluşacak güvenlik risklerini VPN kullanımı ile en aza indirebilir ve kimliğinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca ülkesel veya coğrafi bölgesel olarak yasaklanmış web sitelerine de erişim kolaylığı sağladığı için VPN’ler oldukça kullanışlıdır.

Popülerliğini git gide arttıran VPN’ler için yüzlerce farklı marka bulunmaktadır. Bunların bazıları ücretli hizmet verirken bazıları ise ücretsiz sürümleriyle kullanıma açıktır. Sizler için bu makalemizde ücretsiz sürüme sahip en iyi VPN programlarına detaylı bir bakış atacağız.

2024 Yılının En İyi Ücretsiz VPN Programları

Günümüzde yüzlerce VPN programı kullanıma açık olsa da bunların çok az bir kısmı ücretsiz hizmet vermektedir. Bizlerde sizin için bu makalede en iyi ücretsiz ve ücretli VPN programlarını test ettik. 

  1. Privado VPN Kullanım Kotalı Ücretsiz VPN Programı
  2. Proton VPN – Tek Cihaz Bağlantısına İzin Veren Ücretsiz VPN Programı
  3. ZenMate VPN – En Kullanışlı Ücretsiz VPN Programı
  4. Hotspot Shield – Ücretsiz En Popüler VPN Yazılımı

En İyi Ücretsiz VPN Servisleri 2024 – Detaylı İnceleme

Listemizde yer alan 4 ünlü ücretsiz VPN sağlayıcısının diğer ücretsiz onlarca yazılıma göre seçilme sebebi, güvenliğinin yüksek olması ve uzun süredir sektörde yer almalarından dolayıdır. Her şeyden önce okuyucularımızın güvenli bir internet kullanımına sahip olmasını istediğimiz için gelin hep birlikte listemize girmeyi başarmış bu en iyi VPN programları listesini yakından inceleyelim.

1. Privado VPN – Kullanım Kotalı Ücretsiz VPN Programı

Privado VPN, daha çok ücretli sürümünün yetenekleri ile bilinse de temel özellikleri barındırdığı bir ücretsiz VPN sürümüne de sahiptir. Privado VPN, İsviçre merkezlidir ve bu kullanıcılar için şirketin konumu bazında ek gizlilik yasaları sunmaktadır. Tıpkı ücretli sürümü gibi ücretsiz versiyonu da sıkı bir kayıt tutmama politikası sağlar.

Privado VPN, 47 ülkede bulunan 322’den fazla sunucusu ile birlikte hizmet verir fakat ücretsiz sürümü tüm bu sunuculara erişim sağlamaz. Yine de rakiplerine oranla en hızlı sunuculara en fazla lokasyonda ulaşan ücretsiz VPN programıdır. Ayrıca AES-256 Bit şifreleme protokolü ile en üst düzeyde güvenlik sağlayan özelliği ücretsiz sürümünde mevcuttur.

Privado VPN, ücretsiz sürümünde kullanıcılarına aylık 10 GB kotalı bir kullanım verir. Bu da kotanızı aştığınızda ücretsiz sürümün temel özelliklerinden artık yararlanamayacağınız anlamına gelmektedir. Her ne kadar 10 GB az gibi dursa da günlük ve temel işler için bu seviyede iyi bir VPN servisini kullanmak kesinlikle cezbedici durumdadır.

Sunucu Sayısı

Sunucu Lokasyonları Ücretli Sürüm Fiyatı Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri

Para İade Garantisi

322+ 47  4,99$/aylık ‘tan başlayan paketler 10 270-300 Mbps Canlı Sohbet ve E-Posta 30 gün

Artıları

  • 10 GB aylık kotası temel kullanım için yeterlidir
  • İsviçre merkezli olması gizlilik unsurlarını arttırır
  • AES-256 Bit şifreleme protokolü sunar
  • 7/24 müşteri desteği sağlar

Eksileri

  • Ücretli sürümde aylık abonelik fiyatları pahalıdır

2. Proton VPN – Tek Cihaz Bağlantısına İzin Veren Ücretsiz VPN Programı

ProtonVPN, uzun süredir sektörde yer alan ve güvenilir partnerlere sahip köklü VPN programıdır. Tıpkı Privado VPN gibi merkezi İsviçre lokasyonludur ve bu da gizlilik yasalarına uygun hareket etmesi gerektiğini bizlere gösterir. ProtonVPN çok tünelli bağlantı özelliği ile kullanıcıların güvenli internet kullanımını iki kat daha arttırmıştır.

Bu uygulama ücretli sürümünün özelliklerine sahip sadece 1 adet cihaz ile bağlanabileceğiniz bir ücretsiz VPN sürümüne de sahiptir. Ücretli sürümün temel tüm özelliklerini barındıran bu sürümün tek kötü yanı sadece 1 cihaza destek vermesi ve diğer cihazlarınızda farklı zamanlarda bile olsa kullanılamamasıdır. Yine de ücretsiz olan bu sürüm diğer rakiplerine oranla hızlıdır ve 63 ülkede 1700’den fazla sunucuyu hizmetinize açar.

Sunucu Sayısı

Sunucu Lokasyonları Ücretli Sürüm Fiyatı Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri

Para İade Garantisi

1700+ 63 Ülkede Bulunur 4,99$/aylık ‘tan başlayan paketler 10 200-670 Mbps Canlı Sohbet ve E-Posta 30 Gün

Artıları

  • Ücretsiz sürümü kotasızdır fakat 1 cihaza destek verir
  • Hız aralıkları diğer ücretsiz VPN’lere göre yüksektir
  • 63 ülkede sunucular barındırması büyük bir artıdır

Eksileri

  • Ücretli sürümü rakiplerine göre pahalıdır

3. ZenMate VPN – En Kullanışlı Ücretsiz VPN Programı

İnternet yasaklarıyla beraber hayatımıza giren VPN programlarından biri olan ZenMate VPN mevcut ücretsiz VPN programları arasında en iyilerinden biridir. ZenMate VPN, kullanıcılara ücretsiz VPN hizmetini bant genişliği olmadan ve cihaz sınırı getirmeden sunar. Bağlantı hızları ortalamanın altında kalsa da günlük kullanım için gayet yeterli seviyededir.

ZenMate VPN de diğer ücretsiz VPN hizmetleri gibi gelirini ücretli sürümünden ve ücretsiz sürümün içerisinde yer alan reklamlardan kazanmaktadır. Her ne kadar aktif olarak açığa çıkmış bir veri hırsızlığı ile gündeme gelmese de ücretsiz olması sebebiyle ZenMate VPN kullanırken kişiselleştirilmiş reklamlarla karşılaşmanız mümkündür.

ZenMate VPN diğer ücretsiz VPN’lerin sunmadığı IP gizleme ve DNS koruması özellikleri bir arada sunar. 81 ülkeye yayılmış 5000’e yakın sunucusuyla kullanıcılarına optimal hızlarda hizmet vermektedir. Zenmate VPN Android için en iyi VPN’ler arasında gösterildiğini de belirtelim.

Sunucu Sayısı

Sunucu Lokasyonları Ücretli Sürüm Fiyatı Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri

Para İade Garantisi

4500+ 81 Ülkede Bulunur 11,99₺/aylık ‘tan başlayan paketler Sınırsız 100- 200 Mbps E-Posta 30 Gün

Artıları

  • Chrome VPN eklentileri gibi tarayıcılar için ücretsiz bir VPN uygulamasıdır
  • Herhangi bir uyumlu yönlendiricide kullanılabilir
  • Sınırsız sayıda cihaza kurulum desteği verir
  • IP kapatma anahtarı ve DNS koruması vardır

Eksileri

  • Bağlantı hızları ücretli VPN’ler kadar iyi değildir
  • Güvenlik ve gizlilik konusunda rakiplerine göre biraz zayıftır

4. Hotspot Shield – Ücretsiz Kullanıma sahip VPN Programı

Hotspot Shield listemize genel özellikleri bakımından girmeyi başaran bir diğer VPN programıdır. Rakibi diğer ücretsiz VPN servisleri gibi bazı özelliklerden yoksun olsa da genel kullanım için günlük ihtiyacınızı karşılayabilecek durumdadır. 

Bu uygulama IP gizleme anahtarı ve iyi şifrelenmiş bir bağlantı özelliği sunar. Fakat bağlantı seçenekleri sınırlıdır ve sadece OpenVPN desteklemektedir. Yine de şifreleme modülü güçlü olduğu için arama motorları ve ISS’ler bağlantınızı kolaylıkla keşfedemezler.

Hotspot Shield kullanımı çok kolay ve tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Arayüzü kullanıcı dostudur ve yeni kullanıcılar için idealdir. Tek tuşla şifreli bağlantıyı açma ve kapatma seçenekleri mevcuttur. Bu güzel özelliklerine rağmen hız konusunda ücretli rakiplerinin çok gerisinde kaldığını belirtmemiz gerekir. Sunucu ve lokasyon sayısı azdır ve birçok rakibinin gerisinde kalır fakat özellikle ücretsiz iOS VPN’leri açısından baktığımızda günlük kullanımda işinizi görebilecek bir yapıdadır.

Sunucu Sayısı

Sunucu Lokasyonları Ücretli Sürüm Fiyatı Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri

Para İade Garantisi

1800 80 Ülkede Bulunur 16,99₺/aylık ‘tan başlayan paketler 5 20 – 60 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 45 Gün

Artıları

  • Ücretsiz IP ve DNS sızıntı koruması vardır
  • Yayın platformlarına erişimi kolaylaştırır
  • 80 ülkeye yayılmış 1800 sunucuya sahiptir
  • Uygulaması kolay ve kullanışlıdır

Eksileri

  • Ortalama hızları rakiplerinin gerisindedir
  • IP gizleme özelliği yoktur

Cihazlarınız İçin Alternatif En İyi Ücretli VPN Programları

Her ne kadar ücretsiz VPN servisleri bir harcama yapmanızı gerektirmese de tahmin edebileceğiniz üzere güvenliğinizi ve gizliliğinizi de belli bir seviyeye kadar koruyacaklardır. Birçok ücretsiz VPN uygulaması gelirini reklamlardan elde ederken bu reklamların da sizin kullanım verilerinize göre optimize olduğunu zamanla fark edeceksinizdir. 

Temel özellikler bakımından ücretli VPN programlarına yakın özellikler sunsa da gerek güvenlik gerek de hız açısından epey zayıf durumda olan ücretsiz VPN uygulamalarına alternatif olan ücretli VPN uygulamalarını da makalemize eklemek istedik. Böylece eğer ücretsiz VPN hizmetlerinin getirdiği sıkıntılardan sakınmak isterseniz elinizde ek bilgilerin olması yararlı olacaktır. Sizler için hazırladığımız ücretsiz VPN’lere alternatif  olan ve testlerimizden tam not almayı başaran VPN uygulamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

1. Surfshark VPN – Genel Güvenlik ve Koruma için En Ekonomik VPN Programı

Surfshark, VPN dünyasına az çok hakim olan herkesin bildiği bir VPN programıdır. Çok zengin özelliklerle donatılmış bu program aynı zamanda güçlü bir antivirüs yazılımına da sahiptir. Ücretsiz VPN kullanımında en büyük çekincemiz olan güvenlik ihlalleri açısından antivirüs ve VPN’i bir araya getiren yapısıyla bizlerden tam not almayı başarmıştır.

Surfshark, ücretsiz VPN uygulamalarını neredeyse ikiye katlayacak hızları ile 65 ülkede bulunan 3200’den fazla sunucusuna hizmet verir. Yaptığımız testlerde bu hızların 790 Mbps gibi rekor oranlara ulaştığını da buraya eklemek istiyoruz. Tıpkı güçlü rakipleri gibi Surfshark VPN ‘de kullanıcı kaydı tutmaz ve ücretsiz VPN’lere göre katı bir güvenlik hizmeti sağlar. Ek olarak IP gizleme özelliğine sahip olması sebebiyle kullanıcısını ani saldırılar karşısında güvende tutmayı başarır.

Her ne kadar elimizin altında ücretsiz VPN programları olsa da Surfshark, bu programların sağlayamadığı gizlilik ve güvenliği en ekonomik şekilde kullanıcısına sunar. Çok yıllık aboneliklerinde fiyatı 2,49$ gibi şahane bir seviyeye kadar düşer ve 7/24 müşteri hizmetleri desteği vererek bu hizmetlerinin hakkını vermeyi başarır.

Sunucu Sayısı

Sunucu Lokasyonları Fiyatı Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri

Para İade Garantisi

3200 65 Ülkede Bulunur 2,49$/aylık ‘tan başlayan paketler Sınırsız 90-790 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 30 gün

Artıları

  • Uygulamaya entegre antivirüs yazılımı vardır
  • Sınırsız cihaza eş zamanlı bağlantıyı destekler
  • Firefox ve Chrome uyumludur
  • Arayüzü basit ve kullanışlıdır

Eksileri

  • Güncel olmayan yönlendiricilerde hız darboğazı yapabilir

2. Norton Secure VPN – Güçlü Güvenlik Protokollerine Sahip VPN Programı

Ünlü bir siber güvenlik firması olan Norton, VPN sektöründe ek uygulamalarla kullanıcılarına hizmet veren köklü bir firmadır. Norton antivirüs programı özellikle kurumsal bağlantıları sayesinde birçok markanın laptoplarına yüklü olarak son kullanıcıya ulaşmayı başaracak kadar yüksek popülariteye erişmiş olan Norton bu iddiasını VPN uygulamasının güçlü özelliklerinde de pekiştirmeyi başarıyor. 

Norton Secure ücretsiz VPN programlarına kıyasla en üst düzey güvenliği gerçekten iyi hızlarla sunarak aradaki farkı görmemizi sağlayacak kaliteyi bizlere sunuyor. Özellikle IP gizleme özelliği sayesinde bu güvenlik katmanı bir adım öteye geçerek 31 ülkede bulunan 2000’den fazla sunucuda kullanıcılarıyla buluşuyor. Norton Secure VPN rakiplerinden farklı olarak cihaz başına fiyatlandırma modeli belirlemiş olmakla birlikte bu fiyatlandırma tek cihaz için yıllık 2,49$, 10 cihaz için ise 4,99$ olarak resmi internet sitesinde yer almaktadır.

Sunucu Sayısı

Sunucu Lokasyonları Fiyatı Desteklediği Maksimum Cihaz Bağlantı Hızı Müşteri Hizmetleri

Para İade Garantisi

2000+ 31 Ülkede Bulunur 2,49$/aylık ‘tan başlayan paketler 10 85-230 Mbps 7/24 Canlı Sohbet ve E-Posta 60 gün

Artıları

  • Ünlü siber güvenlik firması Norton’un ürünüdür
  • 60 güne kadar para iade garantisi sunar
  • Otomatik bağlantı özelliği çok kullanışlıdır

Eksileri

  • Tarayıcılarla uyumlu bir eklentisi yoktur

3. NordVPN – Tüm Özellikleriyle Lider Durumdaki En iyi Ücretli VPN Programı

NordVPN logo

Sektörün açık ara en iyi VPN programlarından olan NordVPN listemize fiyat politikasının rakiplerine oranla biraz daha yüksek olması sebebiyle üçüncü sıradan giriyor. 2022 yılının açık ara en iyi VPN programlarından biri olan NordVPN kendine ait şifreleme protokolü olan NordLynx’un yanı sıra sektörün tüm güçlü şifreleme protokollerini de kullanıcılarına sunmaktadır. 

NordVPN asla kullanıcı kaydı tutmamasıyla ünlüdür ve yayın platformlarının neredeyse tamamıyla uyumlu olarak çalışır. Uygulamaya ek olarak gelen eş zamanlı kötü amaçlı yazılımları ve reklamları engelleme modülü görevini 5200’den fazla sunucuda başarıyla gerçekleştirir. NordVPN ortalama hız aralıklarında bile üstün performans gösterdiği için kullanıcıların gözdesi olmayı başarmış bir VPN programıdır ve ücretsiz herhangi bir VPN programının genel ortalamada dahi yetişemeyeceği özelliklerle donatılmıştır.

Artıları

  • NordLynx protokolü kırılması güç bir şifreleme metodudur
  • 60’dan fazla ülkede sunucuları vardır
  • Tüm popüler tarayıcılarla uyumlu eklentisi mevcuttur
  • Gelişmiş bölünmüş tünellemeyi destekler
  • Arayüzü basit ve kullanışlıdır

Eksileri

  • Fiyatı rakiplerine oranla biraz yüksek seviyededir

4. PureVPN – En Popüler VPN Sağlayıcısı

Herhangi bir ücretsiz sürümü bulunmayan PureVPN‘in tam hizmetini yedi gün boyunca yalnızca 0,99$ karşılığında deneme imkanınız bulunuyor. PureVPN, gerçekten iyi hızlar sunan WireGuard protokolünü  destekler. VPN’in ortalama indirme hızı (download) 200 Mbps iken, ortalama yükleme hızı (upload )210 Mbps’dir. Ancak, WireGuard seçildiğinde, bölünmüş tünel oluşturma veya özel IP seçeneği gibi belirli özellikleri kullanamazsınız.

Ve yeni uygulanan ekstra güvenlik katmanıyla OpenVPN tüneli, sizi manuel kurulum zahmetini ortadan kaldıran belli bağlantı noktalarından birine otomatik olarak bağlar. Ayrıca, birden fazla sunucuya aynı anda bağlanabilirsiniz, böylece sunucu değiştirmek için bir VPN ile olan bağlantınızı kesmeniz gerekmez. Ayrıca PureVPN 31 günlük para iade garantisi sunarBöylece, hizmet hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmek için bolca zamanınız olacak.

Artıları

  • Bağlantı kesilmeden sunucu değiştirme kolaylığı
  • Deneme imkanı sunması
  • Kullanıcılara yüksek hız sunar
  • Tüm işletim sistemleri ile çalışabilir olması
  • 7/24 müşteri desteğinin bulunması

Eksileri

  • Arayüzü çoğu VPN sağlayıcısına göre karışık gelebilir

5. AtlasVPN – Köklü ve Güvenilir VPN Sağlayıcısı

Atlas VPN, 30 günlük para iade garantisi ile inanılmaz derecede uygun fiyatlı bir premium plan sunan güçlü bir VPN sağlayıcısıdır. Windows, macOS , Android, iOS ve Android TV başta olmak üzere birçok cihaz tarafından kullanılabilir.

Hem ücretsiz hem de premium sürümü bulunan AtlasVPN, internette güvenli bir şekilde gezinmenize yardımcı olmak için iyi bir güvenlik sunar. Bununla birlikte, Atlas VPN’in ücretsiz sürümünün günlük 2 GB veri sınırı vardır ve coğrafi olarak kısıtlanmış akış hizmetlerinin engellemesini kaldıramaz.

Ücretli sürüm ise Netflix ve Amazon Prime Video gibi diğer hizmetlerin engellemesini kaldırır. Ayrıca güvenli ve anonim torrent için P2P dosya paylaşımını da destekler.

En İyi Ücretli ve Ücretsiz VPN Sağlayıcılarının Karşılaştırması

2022’nin En İyi VPN’leri

Ücretli Planlar ve Yenileme Fiyatı Ücretsiz Plan Para iade garantisi

Desteklenen Cihazlar

Privado VPN 4,99$ (bir yıllık abonelikte) Var 30 gün Windows, Mac, iOS ve Android
Proton VPN 4,99$ (iki yıllık abonelikte) Var 30 gün Windows, Mac, Android, iOS ve Linux
ZenMate VPN 11,99₺ (üç yıllık abonelikte) Var 30 gün Windows, Mac, Android, iOS ve Linux
Hotspot Shield 16,99₺ (üç yıllık abonelikte) Var 30 gün Windows, Mac, iOS, Android ve Linux
Surfshark One 2,30$ (iki yıllık abonelikte) Yok 30 gün Windows, Mac, iOS, Android ve Linux
Norton Secure VPN 2,49$ (iki yıllık abonelikte) Yok 60 gün Windows, Mac, Android, iOS ve Linux
NordVPN 3,29$ / ay (iki yıllık abonelikte) Yok 30 gün Windows, Mac, Android, iOS ve Linux

VPN Nedir?

Uygulamalara bağlanırken veya internet sitelerinde gezinirken internet sağlayıcınızın size atadığı kimliğinizi gizleyen programlara VPN denir. Bağlantınız VPN programlarının şifreleme protokolleriyle gizlenir ve yine o programlara ait sunucular üzerinden gerçekleşir. Böylece internette gezinirken güvenli ve gizli bir oturum sağlamış olursunuz. VPN’ler ücretli ve ücretsiz olarak internet üzerinde bulunabilir fakat belirtmemiz gerekir ki ücretli VPN’lerin ücretsiz uygulamalara bariz bir güvenlik ve hız üstünlüğü bulunmaktadır.

Ücretsiz VPN’ler Günlük Kullanım için Yeterli midir?

VPN’ler temel işlev açısından bağlantınızı şifreler ve sizi kendi sunucusu üzerinden iletilen verilerle ilgili site ve uygulamalara bağlarlar. Bu noktada ücretsiz VPN’ler sizler için bu temel işlevi karşılasalarda güvenlik protokolleri açısından ücretli rakipleri kadar gelişmiş olduklarını söyleyemeyiz. Fakat yine de temel ve basit günlük kullanımı karşılamaya yeteceklerini de belirtmek isteriz. Aradaki güvenlik ve hız farklarına tolerans gösterebilen kullanıcılar yukarıda önerdiğimiz ücretsiz VPN programlarına yönelebilirler.

Ücretsiz VPN’ler Ücretli Rakipleri Kadar iyi midir?

Listemizde yer alan ücretli VPN’ler birçok açıdan ücretsiz rakiplerine bariz bir üstünlük kurarlar. VPN tercihi genel kullanım amaçlarına göre değişiklik gösterse de göz ardı edemeyeceğimiz bazı farklar vardır.

Kullanıcı Verilerinin Gizliliği

Ücretli VPN uygulamalarının büyük kısmı kullanıcı verilerini asla kayıt altına almaz ve bu bilgilere üçüncü taraf kişi ve uygulamaların erişmesini engelleyecek ek şifrelemelerle protokollere sahip olarak dizayn edilmişlerdir. Ücretsiz VPN’ler genellikle gelir kalemini reklamlardan elde ettiği için bir şekilde kullanıcı verilerinin parçalı da olsa kullanıldığını az çok sektörün içerisindeki insanlar olarak biliyoruz. Bu da dolaylı olarak bir güvenlik zaafiyeti olarak karşımıza çıkıyor. Tabi ki ilk iki sıramızda yer alan Privado VPN ve Proton VPN programlarının ücretli sürümlerinin gizlilik ve güvenlik konusunda üst düzey olduğunu da buraya eklemek istiyoruz.

Hız ve Performans Ortalamaları

Ücretli ve ücretsiz VPN’ler arasındaki en büyük fark hız ve performans açısından kendini gösteriyor diyebiliriz. Listemizde yer alan ücretli VPN programları ortalama sunucularında bile 150 Mbps ve üstü hızlarda hizmet verirken ücretsiz VPN’ler yukarıdaki tablolarda görebileceğiniz gibi 20 Mbps gibi çok düşük hız oranlarına kadar gerileyebilmektedir. Bu da farklı sunucularda veya bağlantılarda gecikme süreleriyle birlikte büyük problemlere ve içeriklere erişimde yavaşlığa sebep olabilmektedir. 

Müşteri Hizmetleri Desteği

VPN kullanırken memnun olmadığınız veya aklınıza takılan konular olduğunda ulaşabileceğiniz bir müşteri hizmetleri olması gerçekten önemli bir husustur. Bu sadece sorular için değil güvenliğinizi tehtid eden durumlar ortaya çıktığında da gerekli bir şeydir. Ücretsiz VPN programları genellikle eposta üzerinden müşteri hizmetleri desteği verirken ücretli rakipleri bu hizmeti canlı destek ve telefonla destek seviyelerine kadar çekmiş durumdadır.

Ücretsiz VPN’ler Güvenli mi?

Ücretsiz VPN programları gelirlerini genellikle reklamlardan sağlarlar. Bu da kullanıcı verilerine dair tam bir koruma olup olmadığı sorusunu sormamıza sebebiyet vermektedir. Birçok ücretsiz VPN uygulamasının kullanıcılar için yetersiz ve hatta kişisel verileri çalabilmesi ihtimaline karşı zararlı da olabileceğini unutmamamız gerekir. Bu yüzden gerçekten kaliteli ve makalelerimizde belirttiğimiz ücretsiz VPN’ler dışında başka bir ücretsiz VPN kullanırken araştırmanızı iyi yapmanızı ve dikkatli olmanız gerektiğinin altını çizmemiz gerekir.

Ücretli VPN’lerden en güvenli ve kapsamlı ağ güvenlik protokolleri bulunur. Ek olarak birçok ücretli VPN markası üçüncü taraf denetime tabi olur ve yıllık raporlar sunarlar. 

Ücretsiz ve Ücretli VPN’lerin Temel Karşılaştırılması

Hem ücretsiz hem de ücretli VPN’ler şifreli bağlantılar ile çevrimiçi gizlilik sunar. Bununla birlikte en iyi ücretsiz VPN ile en iyi ücretli VPN arasında kullanım alanlarına göre bazı büyük farklılıklar vardır.

En iyi ücretsiz VPN’ler genellikle ücretli uygulamaların küçültülmüş sürümleridir. Genellikle sınırlı bant genişliği ve bağlantı hızları sunarlar. Bu nedenle yayın platformları veya torrent’ten ziyade güvenli web taraması için daha uygundurlar.

Ayrıca ücretsiz bir VPN genellikle 5 veya daha fazla cihaz yerine yalnızca tek bir cihazda kullanılabilir. Birçok ücretsiz VPN yalnızca sınırlı sayıda sunucuya erişim sağlar.  Daha da önemlisi ücretsiz VPN’ler yasal belgelere sahip olmayabilir. 

Bazı ücretsiz VPN’ler kullanıcı verilerini veri tabanlarına kaydeder, bu da ilk etapta bir VPN kullanmanın gizlilik avantajlarını ortadan kaldırır. Ücretsiz bir VPN kullanmaya karar veren kullanıcılar için uygulamanın güvenli olduğundan emin olmak oldukça önemlidir.

VPN Kullanımı Yasal Mıdır?

Günümüzde VPN programlarının yaygınlaşmasıyla birlikte birçok ülke VPN’lere karşı yasal bir zemin hazırlamıştır. Bu da demek oluyor ki birçok VPN markası yasal olarak faaliyetini dünya üzerinde sürdürebilmektedir. 

Bu serbest kullanım hakkına bazı ülkelerde istisnalar vardır. Örnek vermek gerekirse Çin, Rusya ve Türkiye’de sadece devletin onay verdiği ve o ülkelerde lisans sahibi ve sunucu bulunduran firmalar serbesttir. Bu da ilgili VPN uygulamalarının kullanıcı verileriyle alakalı güvenliğini sorgulamamıza sebebiyet vermektedir. Bazı ülkelerde ise VPN kullanımı tamamen yasaktır. Bu ülkelere İran, Kuzey Kore ve Irak örnek olarak gösterilebilir.

VPN Nasıl Kullanılır?

VPN kullanmak 2022 yılında programın kurulması ve başlat tuşuna basılması kadar basit hale gelmiştir. Birçok VPN programı çok basit arayüzlere sahiptir ve her düzeyden kullanıcı için idealdir. 

1. Adım: Surfshark VPN’e Kaydolun

Surfshark VPN’i kullanmak için programın resmi web sitesine giriş yapın ve “Surfshark VPN edinin” butonuna tıklayın. Önünüze gelen ekranda aylık, yıllık ve çok yıllık kampanya ve abonelik çeşitlerini inceledikten sonra size uygun olanı seçin. Arkasından seçtiğiniz abonelik türünün altında yer alan ödemeye devam et butonuna tıklayın. İlgili abonelik bilgilerinizi doldurun ve ödemeyi gerçekleştirin.

surfshark one vpn turkce

2. Adım: Surfshark VPN’i Yükleyin

Ödeme adımını gerçekleştirdikten sonra artık Surfshark VPN sahibisiniz! Programı kullanmak istediğiniz cihazınıza indirmeniz, inen dosya üzerinden programı kurmanız, kurulum bitince de uygulamayı açtıktan sonra abonelik kaydınızı yaptığınız bilgilerinizle giriş yapmanız yeterlidir. 

3. Adım: Surfshark’a Bağlanın

Surfshark VPN uygulaması açılınca otomatik bağlantı butonuna tıklayabilir veya arayüz içerisinden bağlanmak istediğiniz ülke veya sunucuyu seçebilirsiniz. Sonrasında SurfShark VPN bağlantısı ile güvenli bir internet kullanımına başlamış olacaksınız. 

Özet

En iyi ücretsiz VPN’ler araştırmamız sonucunda sizler için listemize 4 adet VPN programını ekledik. Tüm bu ücretsiz VPN’ler temel işlevler açısından bağlantınızı gizler ve size çevrimiçi güvenlik sağlarlar. Ücretsiz VPN kullanarak ek masraflardan kaçınmış olursunuz ve bağlantınızı büyük oranda güvende tutarsınız. Ayrıca coğrafi içerik kısıtlamasına sahip yayın platformlarının engellerini de bu ücretsiz VPN’ler aracılığıyla aşabilirsiniz. 

Her ne kadar ücretsiz VPN’ler ile maddi olarak tasarruf etseniz de kesinlikle hız, performans ve güvenlik açısından daha önce incelemelerimizde yer almış ücretli VPN programları kadar mutlu olacağınızı sanmıyoruz. Bu noktada özellikle güvenlik unsuru bizim için en kayda değer içerik olmakla birlikte adını bile duymadığınız ücretsiz VPN’lerden uzak durmanızda büyük fayda olduğunu belirtmek isteriz. Sizler için detaylı şekilde incelediğimiz en iyi VPN uygulamaları tüm özellikleriyle size en iyi hizmeti sunacaktır fakat yine de maddi bir kaynak ayırmak istemiyorsanız daha az risk içeren listemizdeki VPN programlarından bir tercih yapabilirsiniz. 

En İyi Ücretsiz VPN Programları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

VPN nedir?

VPN’ler ücretsiz midir?

En güvenilir ücretli VPN hangisidir?

2022 için en iyi ücretsiz VPN hangisidir?