Lemon8 nedir? sorusu gittikçe daha fazla artan bir hacimde aranmaya devam ediyor. Yeni sosyal medya platformlarından biri olan ve TikTok muadili olarak gösterilen Lemon8 ile ilgili bilmeniz gerekenleri derledik.

Özellikle genç sosyal medya kullanıcıları arasında gittikçe artan bir popülerliğe sahip olan Lemon8 adından sıklıkla söz ettiriyor. Lemon8 kullanıcıları tarafından Instagram ve Pinterest arasında bir geçiş olarak betimlenen platform temelde bir video ve fotoğraf paylaşım platformu olarak konumlanıyor.

Analitik şirketi Apptopia’dan paylaşılan verilere göre yeni bir fotoğraf ve video paylaşım uygulaması olan Lemon8’in yalnızca bir buçuk hafta içinde ABD’de 650.000 kez yüklendiği belirtiliyor. Google Play verilerinde uygulamanın 5 milyondan fazla indirilmeye ulaştığı görülebiliyor.

Uygulama ayrıca şu anda Apple App Store’da en iyi yaşam tarzı uygulamaları arasında 2. sırada yer alıyor.

Lemon8 Nedir?

Lemon8, bir sosyal medya ve yaşam tarzı platformu olarak tanımlanıyor. Instagram ve Pinterest gibi görsel ağırlıklı olsa da Lemon8, TikTok benzeri videolara da yer veriyor.

App Store açıklamasında ise Lemon8, “genç içerik üreticilerin moda, makyaj, yemek ve seyahatten ev eşyalarına, evcil hayvanlara ve daha çok konudaki içerikleri paylaşabileceği bir platform” olarak tanımlanıyor.

Lemon8’te kullanıcıların şablon kullanarak içerik üretmesine, filtre kullanmasına ve çeşitli yazı tipleri ile gönderiler oluşturmasına da olanak tanınıyor.

Lemon8 kullanıcıları tek bir paylaşımda birden fazla fotoğraf da yükleyebiliyor.

Lemon8 Kim Tarafından Geliştirildi?

Bazı kullanıcılar tarafından TikTok’a rakip olarak gösterilse de aslında Lemon8’in, TikTok’un ana şirketi ByteDance tarafından 2020 yılında Japonya’da piyasaya sürüldüğü biliniyor.

Yolculuğuna Japonya’da başlayan platform, zamanla Tayland ve Singapur gibi diğer Asya ülkelerine de yayılırken Şubat 2023’te ABD ve İngiltere’de piyasaya sürülmesinin ardından sosyal medya gündemine oturdu.

Lemon8, “Takip Edilenler” ve “Sizin İçin” gibi TikTok benzeri sayfalara sahip olsa da videolardan çok fotoğraflara odaklanıyor ve pek çok sosyal medya platformunun TikTok’a benzemeye çalıştığının düşünüldüğü günümüzde içerik üreticilerinden beğeni topluyor.

Uygulamanın tüm dünya çapında 17 milyondan fazla indirilmeye ulaştığı ancak Japonya’nın yüzde 36 civarında bir pay ile en büyük pazar olmaya devam ettiği belirtiliyor.

Lemon8 Nasıl Kullanılır?

Kullanımı oldukça kolay ve tanıdık olan Lemon8, Apple App Store veya Android cihazlar için Google Play Store’dan indirilebiliyor.

Diğer sosyal medya platformlarına benzer şekilde çalışan Lemon8’te kullanıcılar, e-posta veya telefon numarası aracılığıyla platforma üye olabilirken ilgi alanlarını seçebiliyor.

Lemon8 hesabı açan bir kullanıcı, ekranın altında bulunan artı (+) butonuna basarak fotoğraf veya video yükleyebiliyor. Ardından kullanıcıya sunulan düzenleme araçları aracılığıyla içerikler düzenlenebiliyor ve etiket (hashtag) kullanılarak istenilen başlıkta paylaşım yapılabiliyor.

Kullanıcılar ayrıca takip ettikleri içerik üreticilerinin yanı sıra “Sizin İçin” sayfasından farklı içerikleri de keşfetme imkanı bulunuyor.

İlgili Haberler ve İçerikler